Isnin, 3 Februari 2014

JANGAN MERUNGUT...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan - rakan blogger semua.

Ibu bapa mana yang tak mahu yang terbaik untuk anak-anaknya.  Kalau mereka mampu, mereka dah berikan segala yang mereka ada untuk pastikan anak-anak mereka gembira.

Tetapi tak semua ibu bapa itu berkemampuan.  Apa yang mereka boleh buat adalah penuhi kehendak anak-anak semampu mungkin.  Jangan kita fikir, bila kita tak dapat apa yang kita nak, bermakna ibu bapa kita tak sayangkan kita.  Kita belum berada di tempat mereka.  Suatu hari nanti bila kita dah berada di tempat mereka, baru kita faham, betapa mereka sangat menyayangi kita.

Oleh itu, janganlah kita merungut.  Syukurlah kita masih miliki ibu bapa.


Posted via Blogaway

HEADER HASIL TANGAN SENDIRI...


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua rakan-rakan blogger.

Akhirnya siap juga Header blog saya ini.  Saya ini memang tak pandai langsung guna Photoshop.  Apa yang saya boleh buat adalah guna aplikasi Photo Sketch dalam Handphone saya dan digabungkan dengan teknik copy paste copy paste gunakan aplikasi Paint dan Miscrosoft Word.

Tak apalah.  Asalkan ada juga Header untuk blog ini.  

Apa pendapat korang? 

p/s : Kalau ada yang nak minta tolong buat, beritahulah ye? Saya pun bukan pandai sangat.  Boleh cuba buat saja.

FREE TOP MINI GIVEAWAY

  
Nak join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Saya menyertai segmen mini giveaway pula.  Mini giveaway ini syarat-syaratnya senang je.  Ada rezeki, dapatlah Topup free.  Segmen mini giveaway ini segmen yang kecil saja berdasarkan saiz mini yang dinyatakan.  Hehehe.

Mini giveaway ini tiada tarikh tamat.  Penganjur kata, ikut suka dia bila nak tamatkan segmen ini.  Kalau penyertaan ramai, mungkin dia akan tambah hadiah.  Itu yang dinyatakan, saya ulang je ye?

Korang tak rasa menarik ke?

MEANINGFUL BIRTHDAY GIVEAWAY BY YAYA

Nak join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Untuk kesekian kalinya, saya ingin menyatakan di sini bahawa saya sedang menyertai giveaway lagi.  Banyak giveaway yang saya sertai kan?  Sebenarnya, tak rugi pun.  Mungkin ada lebih untung daripada rugi.

Seperti biasa, menang atau tak menang itu bukan yang paling penting.  Yang penting, saya dapat juga menaip sesuatu di dalam blog ini.  Itu kan perkara penting.  Kalau tak dapat nak tulis sesuatu, macam mana nak kemaskini blog kan? Hehehe.

Tarikh tutup giveaway ini adalah 10 Februari 2014.

SEGMEN JOM BERAMAH MESRA

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
Tafsir pimpinan Ar Rahman kepada pengertian Al Quran
Jam tangan 2x
Dress
Fridge magnet 2x

Segmen Jom Beramah Mesra dianjurkan oleh Yumida dan ditaja bersama blogger Mselim, Tri Globe Dynasty, Bifa’s Vendor & Pena Bulu Ayam.

TAMAT: 21 FEBRUARI 2014 – Jam 11.59 malam

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014

Nak join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Sekarang saya dah berada di Desasiswa Tekun, USM semula.  Memang line internet wifi laju gila ni.  Memang best kalau dapat berblogging.  Tapi tak dilupakan juga peperiksaan berterusan semakin menghampiri.

Kali ini saya nak join satu Mega Giveaway yang dianjurkan oleh IntaNBerliaN.  Sebenarnya, menang ke kalah ke, bukan penting sangat pun.  Yang pasti, tujuan saya nak sertai giveaway ini sebab nak support blogger kita dan juga nak pastikan blog saya ini sentiasa dikemaskini.  Hehehe.

Kalau menang, Alhamdulillah.  Kalau kalah, bukan rezeki saya.

Saya nak kena letak link sponsor giveaway :


Tarikh tutup Mega Giveaway ini adalah pada 16 Februari 2014