Isnin, 9 Februari 2015

KORANG RASA LAYAK KE?


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan semua.

Pentas akhir Maharaja Lewak eh... silap Lawak Mega 2014 telah menutup tirainya.  Hampir semua orang tahu Juaranya ialah Kumpulan Zero.  Kumpulan ini dari pentas kerusi panas dan berjaya masuk ke pentas Maharaja Lawak Mega.  Memang pada mulanya semua orang tak menjangka bahawa kumpulan Zero ini boleh ke peringkat akhir malah menjuarai Maharaja Lawak Mega 2014.

Tetapi, populariti bukanlah segalanya dalam dunia hiburan.  Walaupun semasa pentas akhir, kumpulan feveret yang dijangka juara ialah Sepahtu disebabkan populariti dan merupakan bekas juara Maharaja Lawak yang lepas.

Tetapi lawak Kumpulan Zero untuk kedua-dua tema menjadi.  Lagu untuk ayah pun membuatkan ramai orang menitiskan air mata.  Dikatakan ayah kepada Kumpulan Zero buta dan baru sahaja meninggal dunia.  Kehidupan mereka dahulu tidak senang dan abang yang sulung hanya belajar sehingga Tingkatan 1 dan terpaksa melakukan pelbagai kerja untuk menampung hidup mereka.  Itu yang saya dengar, betul atau tidak, hanya Kumpulan Zero dan Allah saja yang tahu.

Tapi, korang rasa :

Layak ke Kumpulan Zero ini menjuarai Maharaja Lawak Mega 2014?